Türk Eximbank'tan İhracatçılara Destek - FOG Kurumsal Hizmetler | Blog
+90 212 438 68 90 Koza Plaza A26 Tekstilkent / İstanbul

Türk Eximbank’tan İhracatçılara Destek

Türk Eximbank’tan İhracatçılara Destek

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında, ihracatçıların azalan nakit akışı ve hizmet verememe durumlarından etkilenmemeleri için ve üretime devam edebilmeleri için ve istihdam kaybı yaşatmamak için destek paketi devreye alındı.

Ekonomi İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda ihracatçıların azalan siparişlerden etkilenmemeleri, üretimlerine devam etmeleri ve istihdam kaybı yaşamamaları için destek programımızı devreye aldık”

“Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında ihracatçıların azalan sipariş ve nakit akışlarından etkilenmemeleri ve üretime tam hızla devam etmeleri için devreye alındı.”

Türk Eximbank‘tan yapılan açıklamaya göre ihracatı destekleme misyonu çerçevesinde tüm dünyayı saran COVID-19 salgını sebebiyle siparişlerinde düşüş yaşanan ya da iptal olan, ihracat pazarı daralan ihracatçıların üretimlerinin durdurulmaması ve iş, istihdam kaybı yaşamamaları için kredi ve sigorta desteklerine devam edileceği ve yeni tedbirlerle ihracatçıların yanında olmaya devam edeceği bildirildi. 

Bu destek kapsamında ihracatçıların faiz ödemeleri 6 ay ertelenebilecek

Eximbank’tan yapılan açıklama;

Kredi geri ödeme vadeleri uzatıldı. İhracatçılarımızın daralan talepten veya virüsün yayılmasını engellemek için ülkelerin uyguladığı kısıtlamalardan etkilenmemeleri için Türk Eximbank‘ın TCMB kaynaklarından ve kendi kaynaklarından kullandırdığı kredilerin vadesi Haziran sonuna kadar gelecek kredi geri ödemelerinde firmaların talepleri doğrultusunda 3 ile 6 aya kadar uzatılacaktır. Bu bağlamda ihracatçılarımızın faiz ödemeleri de 6 ay ertelenebilecektir.

Taahhüt kapatmaya ilave 1 yıl kısa vadeli kredilerde 2 yıl olan taahhüt kapatma süresi henüz taahhüdü kapatılmamış olan ve taahhüt süresi dolmasına karşı ceza uygulanmamış olan krediler ile Haziran sonuna kadar kullandırılacak tüm krediler için 3 yıla çıkarılarak ihracatçılara ihracat yapmaları için verilen süre ilave 1 yıl artırılmıştır. Taahhüt kapatma cezalarında da indirime devam edilecek olması ihracatçılara bu sıkıntılı dönemde ilave 1 yıl sürenin yanında maliyet avantajı da sağlayacaktır.

Sigorta limitlerinde alıcıya tanınan vadeler ücretsiz uzatıldı

Reeskont kredilerinde 2 yıl vade imkanı Türkiye’nin en uygun maliyetli kredilerinden olan ve ihracatçıların büyük teveccüh gösterdiği reeskont kredilerinin daha önce azami 1 yıl olan kredi vadeleri bu zor dönemde ihracatçılarımızın finansal yüklerini azaltmak için azami 2 yıla çıkarılacaktır.

Sigorta limitlerinde alıcıya tanınan vadeler ücretsiz uzatıldı. Haziran ayı sonuna kadar alıcı firmaların sigortalı firmalardan talep edeceği 3 aya kadarki vade uzatımlarında sigortalı firmalardan herhangi bir ek sigorta primi alınmayacaktır. Ayrıca sigortalı firmalar tarafından ödenmekte olan sigorta primleri ve alıcı analiz ücretlerinin vadelerinin 30 gün uzatılarak sigorta ürününden yararlanan ihracatçılarımıza kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, Ekonomi İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda ihracatçıların azalan siparişlerden etkilenmemeleri, üretimlerine devam etmeleri ve istihdam kaybı yaşamamaları için destek programımızı devreye aldıklarını belirtti.

Güney, üretime devam eden ihracatçıların siparişlerin azalmasından dolayı birikecek stoklarına ilişkin finansal çözüm üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Kategoriler
WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018 FOG Kurumsal Hizmetler A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com Protection Status
× Whatsapp İletişim
Formu Doldurun Sizi Arayalım