Maliyet Tasarrufu ve Verimlilik Yönetimi Nedir? - FOG Kurumsal Hizmetler | Blog
+90 212 438 68 90 Koza Plaza A26 Tekstilkent / İstanbul

Maliyet Tasarrufu ve Verimlilik Yönetimi Nedir?

Maliyet Tasarrufu ve Verimlilik Yönetimi Nedir?

Firmalar için önem arz eden kavramlar maliyet ve verimlilik kritik öneme sahip konulardır. Günümüzde bir çok firma ve kuruluşlar maliyetlerinin ne kadar sağlıklı hesaplandığını ve verimlilik yönetimi hakkında detaylı bilgilere sahip değil. Kuruluşların ayakta uzun süre kalmaları için bu kavramlara mutlaka önem vermeleri gerekmektedir. Her firmaların kalbi olan finans birimlerinde bu konuda başarılı çalışmalar yapılması halinde kuruluş için daha uzun ömür ve daha iyi bir itibar ortaya çıkaracaktır. Bu sayede de ürün ve hizmetlerin pazarlanması ve satışı da yüksek oranlarda artacaktır. Bir çok iş kolunda değişen rekabet ortamı artık her firma için zorlayıcı durumlar oluşturabiliyor. Bu durumda rekabet ortamında ayakta kalmak ve sektörün lider kuruluşlarından olabilmek için maliyete ve verimlilik kavramlarına dikkat edilmesi şarttır.

Maliyet Tasarrufu Nedir?

Sektörlerde değişen ve zorlaşan rekabet ortamında kuruluşları zirveye çıkaran kavramlardan birisi de maliyet tasarrufu ve doğru finans yönetimi olmaktadır. Mevcut ekonomik şartlar göz önüne alındığında tüm kuruluşlar daha az yatırımla daha fazla iş yapmak isteyeceklerdir. Daha az miktarlarla daha çok iş yapmak maliyet tasarrufunun önemli bir kavramıdır. Maliyet tasarrufu yaparken düşük maliyetli bir ürün ya da hizmet sunmak her zaman daha da avantajlı olmaktadır. Aynı zamanda satış, pazarlama konularındaki gelişimin de desteklenmesi sağlanmaktadır. Günümüzde maliyetleri etkin bir şekilde yönetme konusu her zamankinden daha da önemli hale gelmiştir.

Verimlilik Yönetimi Nedir?

Bir kuruluşun devamlılığı olabilmesi için önemli fonksiyonlardan birisi de verimliliktir. Karlılığı doğrudan etkileyen üretim fonksiyonları verimliliğin veri kaynağıdır. Verimlilik kavramını geniş ve dar olarak 2 başlıkta ele alabiliriz. Geniş anlamdaki verimlilik kavramı ekonomik hedeflere ulaşılırken kullanılan araçların ve yöntemlerin duyarlılığını ve etkinliğini ölçen bir kavramdır. Dar anlamdaki verimlilik ise teknik olarak ifade edilen üretim miktarı ile üretim faktörleri arasındaki ilişkiyi ele almaktadır. Verimlilik asla statik bir değer değil her zaman dinamik bir kavramdır. Verimlilik kuruluşların başarı derecesini ve karlılığını gösteren önemli bir etkendir.

Maliyet Tasarrufu ve Verimlilik Yönetimi Hizmetlerimiz

  • Faaliyet Giderlerinin Azaltılması
  • Üretim ve Diğer Operasyonel Giderlerin Azaltılması
  • Ürün ve Hizmet Maliyetlerinin Doğru Hesaplanması


Bu hizmetlerimiz kapsamında faaliyet giderlerinizin analiz edilerek tasarruf edilebilecek alanları belirliyor ve bu konuda sizlere stratejik destekler sağlıyoruz. Ayrıca üretim ve tüm operasyon giderlerinizin detaylı olarak tespiti yapılarak azaltılması gereken maliyetleri belirliyoruz. Ayrıca maliyet tasarrufunun en önemli kavramlarından birisi olan ürün ve hizmet maliyetlerinin doğru hesaplanma konusunu alanında deneyimli danışmanlarımız sayesinde gelişimi önemseyen işletmelere ihtiyaç duydukları bilgiyi ve danışmanlık hizmetini, uygun maliyetler ve yenilikçi çözümlerle sunuyoruz.

Formu Doldurun Sizi Arayalım

FOG Kurumsal Hizmetler A.Ş.

bilgi@fog.com.tr

0212 438 6890

WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018 FOG Kurumsal Hizmetler A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com Protection Status
× Whatsapp İletişim
Formu Doldurun Sizi Arayalım