Finansman Giderleri Karlılığınızın Yarısından Fazlasını Götürüyor - FOG Kurumsal Hizmetler | Blog
+90 212 438 68 90 Koza Plaza A26 Tekstilkent / İstanbul

Finansman Giderleri Karlılığınızın Yarısından Fazlasını Götürüyor

Finansman Giderleri Karlılığınızın Yarısından Fazlasını Götürüyor

İstanbul Sanayi Odası’nın yapmış olduğu “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”na göre bu listede yer alan üretim yapan şirketlerin net satışları 2016 yılında yüzde %8.6 artış kaydetti. Fakat finansman giderlerindeki artış nedeniyle FAVÖK ve vergi öncesi dönem kârı bakımından geriledi.

YIL FİNANSMAN GİDERLERİ
2015 3.79 Milyar ₺
2016 4.4 Milyar ₺ (%16.3 Artış)
Ayrıca İSO tarafından yapılan değerlendirmede finansman giderlerinin faaliyet kârına oranı 2016 yılında yüzde 50.6 oldu. Firmalar elde ettiği kârların yarısını finansman giderlerine ayırmak zorunda kalıyor.
İSO raporuna göre sanayi kuruluşlarının 2015 yılına ait finansman giderleri 3.79 milyar TL iken bu rakam 2016 yılında yüzde 16.3 artarak 4.4 milyar TL’ye yükseliyor.

Finansman Maliyetlerinden Nasıl Kurtulabilirim?

Günümüzde finansman giderleri firma karlılığını en çok etkileyen kalem durumundadır. İstanbul Sanayi Odası’nın yapmış olduğu “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nda finansman giderlerinin faaliyet karına oranı %50,6 olmuştur. Bu çalışmadaki firmalar Bankaların Kurumsal Ticari segment müşteri olarak değerlendirdiği firmaları olduğu için bu firmalar Bankalardan genel olarak daha uygun şartlarda kredi kullanabilmektedir. KOBİ firmaları üzerindeki finansman gideri yükü çok daha ağır olmaktadır.

FOG Kurumsal firması olarak gelişimi önemseyen işletmelere, ihtiyaç duydukları alandaki danışmanlık hizmetlerini deneyimli ekiplerle birlikte sağlamaktayız. Finansal maliyetlerini düşürmek isteyen firmaların bu süreçlerinin yönetilmesinde ve sürdürülebilir hale getirilmesi konusunda destek sağlıyoruz.

Finans yönetimi hizmetiyle firmaların faaliyet özelliklerine göre nakit akışlarının en doğru şekilde planlanmasını ve hedeflenmesini sağlayarak finansman maliyetini azaltıyoruz. Ayrıca optimum kaynak yapısı ile maksimum kârlılık elde edilmesine yönelik çalışmalar yapmaktayız.

Finans yönetimi konusunda ihtiyaç duyduğunuz tüm destekler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018 FOG Kurumsal Hizmetler A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com Protection Status
× Whatsapp İletişim
Formu Doldurun Sizi Arayalım