2018'de KGF Desteği 140 Milyar TL Olacak - FOG Kurumsal Hizmetler | Blog
+90 212 438 68 90 Koza Plaza A26 Tekstilkent / İstanbul

2018’de KGF Desteği 140 Milyar TL Olacak

2018’de KGF Desteği 140 Milyar TL Olacak

KGF Nedir?

KGF yani Kredi Garanti Fonu, teminat yetersizliği bulunan ve bu nedenle kredi alımı gerçekleştiremeyen işletmelere kefil olan kuruluştur. KGF KOBİ ve KOBİ dışı işletmelerin finansman ihtiyaçları konusunda destek olmaktadır. Kamu Garanti Fonu 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1993 yılında kurularak ilk kefaletini 1994 yılında vermiştir. 

KGF Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş olan bir anonim şirketidir. KGF’nin kamu kuruluşu olan ortakları ise KOSGEB, Eximbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankasıdır. Diğer bir çok banka ile de ortaklıkları bulunmaktadır.

KGF kefalet veren bir kuruluştur. Kredi tahsisi yapmaz, işletmelerin lehine kefil olmak amacıyla kredi ve destek kullanımını kolaylaştırır.

 

2018 Yılında 140 Milyar TL Kefalet Alınabilecek

Kredi Garanti Fonu’nun 2017 yılında kredilere vermiş olduğu 200 milyar TL’lik kefalet miktarını 2018 yılında 140 milyar TL olarak uygulanması planlanıyor. KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, 2018 yılı için 130-140 milyar TL’lik kefalet verilebileceğini açıklarken kredi kullandırımı için Bakanlar Kurulu kararının çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Gergerli yaptığı açıklamada 2018 yılı için planlarından bahsederken KGF ile hazinenin 200 milyar TL’lik kefale sözleşmesi yaptığını ifade etti. 2017 yılında 365 bin firmanın kullandığı krediler için 197 milyar TL’lik kefalet verildiğini ifade eden İsmet Gergerli, kullanılan kredinin %54’ünün ilk defa kullandırılan kredilerden oluştuğunu ifade etti. Kullanılan kredilerin ise yüzden 98.2’sinin de birinci grup kredi olduğu ifade edildi. Ayrıca İsmet Gergerli yaptığı açıklamada ortalama faiz oranının %15.22 olduğunu belirtti.

Birinci Sınıf Kredi

İsmet Gergerli açıklamasına KGF’lerin amacını finansmana erişimi kolaylaştırmak ve uygun vadeli krediler sağlamak olduğuna ifade ederek devam etti. Gergerli, kredinin hazine garantili olması nedeniyle birinci sınıf kredi olarak sayıldığını ifade etti. Ayrıca Gergerli, KGF gibi kurumların maliyet düşürücü etkisinin olduğunun da altını çizdi.

KGF Teminatlı ve Eximbank Kaynaklı Kredi Kullanımı

Finansman ihtiyacı olan ve gerekli teminatı yeterli olmayan işletmelere KGF teminatlı banka kredisi kullanımı ile kredi danışmanlığı hizmeti sağlıyoruz. KGF teminatlı kredi kullanarak işletmenizi geliştirecek projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz. Teminat gerektirmeden yatırım planlarınızı ertelemek zorunda kalmazsınız. Teminat için kullanacağınız miktarları işletmenize sermaye olarak kullanabilirsiniz.

KGF Kefaletinden yararlanma koşulları nelerdir?

KGF kefaletli ve Eximbank kaynaklı kredi kullanım şartlarını öğrenmek ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KGF Kredisi koşulları hakkında detaylı bilgi almak hizmetlerimizden yararlanmak için formu doldurabilirsiniz.

Formu Doldurun Sizi Arayalım

FOG Kurumsal Hizmetler

bilgi@fog.com.tr

0212 438 6890

Kategoriler
WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018 FOG Kurumsal Hizmetler A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır.
DMCA.com Protection Status
× Whatsapp İletişim
Formu Doldurun Sizi Arayalım